Recente aankopen terugbrengen

Bezuinigen betekend niet alleen dat je een stapje terug moet doen in het maken van nieuwe aankopen, als je plots snel geld nodig hebt kan je jouw nieuw gekocht product terugbrengen.

Het terugbrengen van dingen is niet voor iedereen even makkelijk en kan bij sommige mensen zelfs het gevoel van schaamte boven brengen, of breng je juist liever iets niet terug omdat het altijd zo een gedoe is qua tijd. Lang in de rij staan, van alles moeten onderteken enzovoort.

Als jij snel geld nodig hebt overweeg dan alsnog om jouw recent gekochte producten retour te brengen, als je het nou nodig hebt of niet.

Nieuwe kleding terugbrengen

kleding retournerenHeb je bijvoorbeeld pas geleden flink inkopen gedaan in de kledingwinkel of heb je net toevallig een mooie duurdere tas or jurk gekocht, schaam je dan niet en ga deze kleding terugbrengen naar de winkel.

Kleding heb je vaak nog in overvloed thuis liggen waardoor kleding terugbrengen eigenlijk helemaal niet zo een ramp is. En het is een super makkelijke manier om snel geld te verdienen.
In grotere winkelketens vragen ze wel eens wat de reden is waarom je iets retour doet, als jij je oncomfortabel voelt bij het aangeven dat je het geld nodig hebt kan je ook gewoon aangeven dat het “hem/haar niet past”. Op deze manier kan jij schaamteloos kleding terugbrengen.

Heb je de bon niet meer maar heb je met de pinpas betaald, dan kan je de kleding terugbrengen met jouw bankafschrift, als je het prijskaartje er niet meer aan hebt zitten maar de bon nog wel hebt probeer dan alsnog langs te gaan om het terug te brengen. Wel is het handig als je het prijskaartje nog bij de hand hebt, zelfs als het niet meer vast zit.

Elektronica terugbrengen

elektronica retournerenMisschien dat dit iets minder vaak voorkomt, maar de kans bestaat dat je voor het moment dat jij snel geld nodig had een nieuw elektronica object hebt gekocht, elektronica terugbrengen gaat vaak zonder problemen en je krijgt er vaak veel geld voor terug. (Afhankelijk van wat je hebt gekocht natuurlijk) Nu is het niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld een gebruikte frituurpan gaat proberen terug te brengen maar bepaalde elektronica terugbrengen kan prima.

Heb je net een nieuwe laptop die je nog niet veel hebt gebruikt, een nieuwe tondeuse die nog in de doos zit, een nieuwe haardroger die je nog maar één keer hebt aangesloten, ga dan terug naar de winkel en ga de door jouw gekochteelektronica terugbrengen.

Vaak zijn ze in de winkel erg klantvriendelijk en zijn ze bereid jouw te helpen, elektronica terugbrengen kan dus zonder problemen. Wees natuurlijk wel vriendelijk en eerlijk over als het product al gebruikt is of niet. Bij elektronica terugbrengen is het vooral van belang als het netjes uitgepakt is, indien je het al open hebt gemaakt.

Als het nog als nieuw in de verpakking terug te stoppen is heb jij meer kans dat ze het zonder problemen terugnemen en jij jouw geld retour doen.

Overige producten terugbrengen

kassabon bekijkenOp kleding en elektronica na zijn er natuurlijk meer aankopen die jij wellicht recent hebt gemaakt die jij retour kan doen. Denk hierbij aan nieuwe dingen voor in de keuken zoals bestek, potten en pannen of nieuw servies (wel ongebruikt natuurlijk!).

Wat veel mensen niet weten is dat boodschappen terugbrengen ook een optie is, nu moet je natuurlijk niet al het vlees uit de vriezer gaan trekken en alle zakken chips in een tas gooien en snel alles terugbrengen.

Maar zo kan je vaak wel iets duurdere en langer houdbare ingrediënten terugbrengen, denk bijvoorbeeld een flessen cola die jij misschien wel massaal hebt ingekocht om een voorraad te maken of pakken met koffiebonen waar je nog maanden mee vooruit kan.

Het ligt per supermarkt anders hoe hierop gereageerd wordt, dus de kans bestaat dat ze weigeren het aan te nemen. Maar ook erg vaak is het geen probleem en krijg jij zo je geld terug.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *