Oude schoolspullen verkopen

Bijna iedereen heeft wel eens een studie gevolgd, en vaak bewaar je na zo een studie wel eens wat schoolboeken of schoolspullen. Maar ook hiertussen kunnen dingen zitten die jou aan geld kunnen helpen.

Lees hieronder alles over studieboeken verkopen en oude schoolspullen verkopen.

Alle studieboeken uit je kast

boekenDit is het meest logische om mee te beginnen, controleer al je kasten en trek al die schoolboeken eruit. Misschien liggen er nog een paar in een doos onder je bed of ergens weggestopt in een la.

Zoek ze allemaal bij één, noteer welke schoolboeken jij nog in je bezit hebt, vergeet niet te controleren welke editie en jaar het is, sommige boeken kunnen namelijk na de jaren verouderen omdat het leerstof vaak aangepast wordt.

Studieboeken verkopen kan tegenwoordig op veel verschillende locaties maar je moet rekening houden met dat bepaalde websites verouderde versies niet meer willen opkopen, van deze boeken kan jij de prijs aanpassen naar iets minder dan je zou krijgen voor de nieuwste versie van het boek. Denk hierbij aan een Bol.com of Martkplaats.

Oude aantekeningen

aantekeningenTijdens je studie heb jij waarschijnlijk wel de nodige aantekeningen gemaakt, als jij er zeker van bent dat deze aantekeningen correct en nog in goede staat zijn is het een prima idee om ze gewoon te verkopen. En misschien was jij wel een super perfectionist en typte en printte jij alles uit om het vervolgens op alfabet te sorteren in verschillende mappen, voor bepaalde opleidingen is hier best vraag naar!

Goede overzichtelijke aantekeningen maken het leren een stuk makkelijker en is daarom een must voor elke student. Maar in het oh zo drukke leven is het wel stukken handiger als jij dit van een ander kan over kopen.

Huiswerk voor bepaalde vakken

huiswerk Schoolspullen verkopen gaat veel verder dan alleen je studieboeken verkopen en je notities verkopen.

Ook kan je oud huiswerk verkopen zoals werkstukken en grote projecten. Het is natuurlijk niet bedoeld om ervoor te zorgen dat de koper jou werk inpikt en het rechtstreeks inlevert.
Het verkopen van huiswerk en projecten is  bedoelt om de koper een handje te helpen en hem of haar een voorbeeld te geven op welke manier hij/zij het eigen project moet maken.

Dingen maken is natuurlijk een stuk makkelijker als je een voorbeeld ernaast hebt dat gebruikt kan worden als richtlijn voor het eigen project zelfs als het over een ander onderwerp gaat.

Bijles

open boekStudieboeken verkopen is niet de enige optie als het op schoolboeken aankomt.

Heb jij bijvoorbeeld ooit voor jezelf een boek aangeschaft buiten je boekenpakket om dan kan je dit ook zien als schoolmateriaal dat jij te koop kan zetten.

Denk bijvoorbeeld aan een extra studieboek om je wiskunde op pijl te houden of een extra boek over de Nederlandse taal.

Of was je studieboek juist niet uitdagend genoeg en heb jij een extra boek gezocht van een niveau hoger om je alvast voor te bereiden op een vervolgopleiding die je erna wou gaan doen, zet deze dan ook allemaal te koop en zet in je verkoopadvertentie voor welke opleidingen het goed van pas kan zijn.

Dit kan je ook doen met bepaalde leesboeken die vallen binnen een bepaalde opleiding of die jij hebt gelezen voor een bepaalde leesopdracht.

Een schoolboek hoeft niet perse in het schoolboeken pakket te staan om verkocht te worden.

Overige benodigdheden

schoolspullenAls je alle boeken, notities en huiswerk hebt gehad of niets hebt gevonden graaf dan nog iets dieper in je kastjes om alle schoolspullen naar boven te halen.

Lege multomappen met leuke prints, mooie etuitjes die je bijna nooit hebt gebruikt en er nog fantastisch uitzien, een grafische rekenmachine van je middelbare school, bepaalde schrijf- of tekenspullen van hoge kwaliteit die je nu niet meer gebruikt of misschien zelfs een mini laptop die je speciaal voor je opleiding had aangeschaft.

Heb jij nog niets kunnen vinden wat jij kan verkopen overweeg dan een checklist op te zoeken waarop alle benodigdheden voor een aankomende schooljaar opstaan, hierop staan vaak ook genoeg ideeën van dingen die jij wellicht nog hebt liggen.

 

1 Comment

Add a Comment
  1. Goede tip van die schoolboeken. Deze ga ik zeker te koop zetten. Benieuwd wat ik er nog voor kan krijgen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *