Je oude verzameling verkopen

In moeilijke tijden is het soms noodzakelijk om dingen te verkopen om wat geld te verdienen. Waar vaak meer geld in zit dan gedacht zijn bijvoorbeeld die vergeten verzamelingen van vroeger, of die verzameling waar je juist nog zo trots op bent.
Ondanks dat er vaak toch nog een emotionele waarde is – omdat je er zoveel tijd en geld in hebt gestoken – is het soms noodzakelijk om toch afscheid ervan te nemen.
Je verzameling verkopen is natuurlijk niet makkelijk, maar wel een ideale methode om snel geld te verdienen. Wees dan ook compleet eerlijk met jezelf als je jou ‘waardevolle’ verzameling ergens achter uit een stoffige kast tevoorschijn moet toveren, dat object met al die emotionele waarde heb je echt niet meer nodig.

Zonder dat je het weet

cola blikjesWe hebben bijna allemaal wel die verzameling van spullen, ga dus goed na wat jij nog hebt wat misschien waarde op kan leveren. Soms beschouw jij het niet als een verzameling maar is het voor een ander wel een echte waardevolle schat. Ga dus vandaag nog je zolder op en/of trek alle kasten leeg, je hebt waarschijnlijk meer dingen die waardevol kunnen zijn dan je denkt. En bedenk je bij het beoordelen van elk potentieel verzamel object: als je snel geld nodig hebt is er soms geen andere uitweg; dan moet je spullen verkopen.

Kaarten verzameling

kaarten verzamelingKijk ook eens rond op het internet hoeveel je tegenwoordig nog kan krijgen voor bepaalde dingen, zo is een verzameling kaarten (oud of nieuw) nog best veel waard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetbal, pokémon of yu-gi-oh kaarten. Op diverse websites vind je andere mensen die hun verzameling verkopen voor soms zelfs ruim honderden euro’s; afhankelijk van de grote van je verzameling kan je dus behoorlijk wat cash innen! Heb je bijvoorbeeld een Amerikaanse honkbalkaartjes verzameling; probeer dan ook te adverteren op Amerikaanse websites zodat je meer geïnteresseerd publiek trekt.

Als je nog nooit kaarten hebt gespaard is dat natuurlijk geen ramp, misschien ben je dan wel jaren lang gigantisch fan geweest van Michael Jackson, Britney Spears of welk ander artiest dan ook. Dan heb je vast ook nog wel wat posters, tijdschriften, shirts of cd’s liggen.
Of heb je een map gemaakt met alle artikelen en foto’s uit tijdschriften waar hij/zij ooit in heeft gestaan, dan kan je dat natuurlijk ook als verzameling verkopen.

Stripboeken verzameling

stripboeken verzamelingWat er ook vaak nog bij mensen in de kast ligt, is die mooie verzameling stripboeken – waar je jaren lid van was terwijl je de afgelopen maanden niet eens meer tijd had om ze rustig te kunnen lezen. -Vervolgens lagen ze allemaal rechtstreeks op het toilet als ‘leesmateriaal’ of belandde ze op volgorde in de kast want iets waarvoor je hebt betaald gooi je niet zomaar weg. Heb je deze boekjes nu nog liggen? Bedenk je dan dat er soms goed geld wordt betaald voor een paar van die boekjes, andere mensen zijn namelijk dol op een mooie verzameling. En hoe beter de staat van het stripboek, hoe meer je ervoor kan vragen.
Als je geen stripboeken hebt maar wel een gigantische collectie leesboeken dan kan je dit natuurlijk ook verkopen, leesboeken zijn vaak ook een uitstekend handelswaar.

Andere waardevolle spullen

stenen verzamelingHeb jij niet de verzameling stripboeken/boeken? Niet getreurd – je kan nog altijd andere spullen verkopen. Zoals een paar leuke swarovski beeldjes of heb je misschien een tijdje edelstenen verzameld? een mooie verzameling postzegels kan ook altijd een leuk bedrag opleveren en wat dacht je van die oude modeltreintjes die je van een verre familie lid hebt gekregen – als het nou een amateuristisch collectie is of niet; elk klein beetje geld helpt als je snel geld nodig hebt.

Mocht je geen van de bovenstaande objecten in huis hebben, of wil je echt geen afstand doen van bovenstaande ideeën, neus dan nog een goed rond op diverse andere advertenties van mensen die hun verzameling verkopen. Er zit vast iets bij wat jij ook hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *