Geld verdienen met koken

Lekker maar makkelijk eten is iets wat veel mensen willen, vooral in gezinnen waar beide ouders veel werken en thuis eigenlijk geen zin hebben om nog avond eten te maken.

Als jij snel geld nodig hebt en goed kan koken of bijvoorbeeld een typisch eigen gerecht hebt waar al je gasten altijd van genieten dan kan je jouw gerechten op internet te koop aanbieden of je dan de maaltijd delen.

Eten verkopen in de buurt

koken voor anderenTegenwoordig is het steeds normaler om jouw eten van de dag op internet te zetten, ga natuurlijk niet veel te veel maken omdat je rekent om allerlei mensen, maar bekijk hoeveel interesse er precies is in jouw omgeving op het gebied van een maaltijd delen.

Mocht het goed lopen dan kan je natuurlijk achteraf meer gaan maken en meer eten verkopen, zet een redelijke prijs en zorg er wel voor dat je winst maakt.

Ben jij geïnteresseerd in eten verkopen in jouw buurt? Maak dan een account aan op een website zoals thuisafgehaald.nl, hier kan jij jouw eigen account maken en wordt er gewerkt met een punten systeem (bedankjes) ook krijg je voor jouw activiteiten badges waardoor jij meer waardering krijgt en mensen dus sneller bij jouw eten komen ophalen.

Maaltijd delen met de buren

eten delen burenBen je erg close met de buren? Dan kan jij misschien een maaltijd delen met elkaar, soms komt het voor dat je pakjes eten koopt waar teveel in zit voor jouw huishouden, maar de houdbaarheid datum het niet toelaat om het te bewaren, je vriezer al overvol zit of het is misschien gewoon te weinig om bewaren, weggooien is natuurlijk hartstikke zonde. Dit extraatje kan je natuurlijk alsnog gebruiken door gewoon iets meer eten te maken.

Dit levert natuurlijk op het eerste zicht geen extra geld op, maar als jij de ene dag eten maakt zonder dat het voor jouw extra kosten oplevert en de volgende dag jouw buren precies hetzelfde doen heb jij eetkosten voor een hele dag bespaart, na verloop van tijd kan dit aardig oplopen in een goede bezuiniging voor zowel jou als voor jouw buren.

Een maaltijd delen is dus helemaal nog niet zo een gek idee!

Cupcakes en taarten

cupcakesHet wordt steeds meer een hype: cupcake, cakepops, taarten, muffins, eclairs en nog veel en veel meer zoetigheden waar de afgelopen jaren een stormloop op is.

De cupcake shops vindt je plots in elke grote stad en zijn steeds meer onderdeel van het straatbeeld, echter komen deze cakejes uit de winkel wel met een behoorlijk prijskaartje omdat ze zitten met o.a. huur en personeel.

Maak jij zelf graag thuis allerlei zoetigheden? Promote jouw kookkunsten en creaties dan op internet en begin met eten verkopen, dit kan bijvoorbeeld op de eerder genoemde website maar het werkt ook prima op sociale media zoals bijvoorbeeld facebook of twitter. Upload zoveel mogelijk foto’s van al jouw creaties, zelfgemaakte traktaties voor school of de verjaardagstaart die je zelf in elkaar hebt gezet en vraag aan al jouw vrienden om jouw bericht te delen en/of retweetenen om ze te promoten onder hun eigen vrienden, misschien wel in ruil voor een gratisdoosje lekkere zoetighedenop deze manier kan jij jouw creaties een stuk bekender te maken. En kan jij succesvol beginnen met eten verkopen aan vrienden en vrienden van vrienden.

Zodra mensen dol zijn op jouw creaties komen de verzoekjes vanzelf binnen waarvoor jij weer een leuke prijs kan vragen, en als je dol bent op het maken van heb je natuurlijk ook nog eens plezier tijdens het maken van al die zoetigheden.

Overige opties

muffinsOp het gebied van eten verkopen zijn natuurlijk nog veel meer opties en creaties die jij te koop kan aanbieden. Denk zo bijvoorbeeld een typische gerechten uit jouw cultuur of iets wat je moeder altijd maakte of specialiteiten met kruiden of groente die jij zelf kweekt in jouw tuin.

Bedenk wel dat je alleen eten verkoopt waarvan jij zeker weet dat het aan alle hygiëne eisen voldoet.

1 Comment

Add a Comment
  1. Mijn tante kookt heel lekker surinaams en mensen bestellen bij haar.
    Bij ons in het dorp zit er alleen maar een Chinees en mensen zijn die zat.
    Mijn tante had eerst een parttime baan maar die heeft ze opgezegd. Nu kookt ze 4 dagen in de week en heel veel mensen bestellen bij haar. Mijn andere tante moet haar helpen omdat ze het zo druk heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *