Bezuinigen op huisdieren

Het komt erg vaak voor, mensen zitten in geldnood maar hebben thuis nog wel verschillende huisdieren die vaak flink mee eten van het geld dat binnenkomt.

Als eigenaar van jouw lief hond of kat wil je natuurlijk alleen het beste voor jouw diertje en ben je soms geneigd steeds duurder voer te kopen omdat het voldoet aan allerlei eisen dat precies jouw ras nodig heeft of omdat jouw diertje het goedkopere voer toch niet zo lekker meer vindt en gewoon een dure smaak heeft ontwikkeld.

Jouw huisdier verkopen

huisdier te koopJouw huisdier verkopen is één van de beste opties wanneer jij in geldnood zit, het is vaak niet een makkelijke beslissing omdat het jouw huisdier gevoel heeft en zelf ook moet wennen aan zijn of haar nieuwe baas. Een huisdier verkopen is dus totaal niet makkelijk.

Maar als jij snel geld nodig hebt en misschien wel zelfs in geldnood zit dan is het beter voor jouw om je huisdier te verkopen, dit omdat het jouw in de toekomst geld bespaard en op deze manier krijgt jouw hond/kat/vogel enzovoort ook een beter huis waar niet alleen het voer zonder problemen betaald kan worden maar een toekomstig dierenarts bezoek ook totaal geen probleem is.

Je huisdier verkopen kan op diverse plaatsen, kies echter wel voor een plek waar jij je het beste bij voelt, als jij geen vertrouwen hebt in het asiel breng hem dan daar ook niet heen. Het beste is om op diverse sites een advertentie te plaatsen, ook is verkopen via een deelbericht op socialmedia een uitstekend idee, op deze manier krijg jij optimaal te zien aan wie jij jouw huisdier uiteindelijk verkoopt.

Zoek een nieuw huis in de buurt

boek lezen huisdierJe huisdier verkopen is niet de enige optie, je kan natuurlijk ook gewoon een nieuw baasje zoeken aan wie jij jouw huisdier gratis geeft.

Bij het kiezen van een nieuw baasje  kijk dan als eerste naar mensen in jouw omgeving die jij vertrouwd en die misschien wel vaker over de vloer is geweest en een goede band heeft met jouw hond of kat. Misschien dat je zelfs kan afspreken dat jij jouw huisdier na verloop van tijd weer terugneemt zodra jij er financieel weer goed voor staat.

Het wegdoen van jouw huisdier is nooit makkelijk, maar houdt rekening met jouw financiële situatie wanneer je dit overweegt, het beste is om het pas als laatste stap in het bezuinigen te overwegen, en wees bij het zoeken van een nieuw baasje altijd op je hoede, en zorg ervoor dat jij up to date kan blijven over hoe het met jouw huisdier gaat zodra hij vertrekt naar een nieuw huis.

Goedkoop dierenvoer

katten etenKoop jij nu het duurste van het duurste voer? Of gewoon een redelijk A-merk? Stap dan tijdelijk over op een goedkoper merk (denk aan het voer in goedkopere supermarkten of van het huismerk) soms is voerscheppen ook voordeliger dan een grote zak waar een merk opstaat.

Als jouw huisdier het niet wil eten probeer het dan aantrekkelijker te maken, zo verkopen ze voor honden en katten allerlei sausjes die je over het eten kan gooien, zo een fles en een zak goedkoop voer is een stuk goedkoper dan een bekend merk en zo bespaar je alsnog geld op je huisdier.

Bij bijvoorbeeld vogels is deze overstap ook te doen, zorg dat het eten staat op de momenten dat jouw vogel honger heeft (vaak in de ochtend) op deze manier begint het vanzelf wel.

Mocht je niet op je voer willen bezuinigen probeer dan de bezuinigen op speeltjes, snacks, en andere dingen die je voor jouw huisdier haalt. En bedenk je bij alles dat het maar tijdelijk is, zodra jij er financieel weer beter voor staat kan je simpelweg gewoon weer voor het gewoonlijke gaan.

 

1 Comment

Add a Comment
  1. Als je weet wat voor jou belangrijk is, en waar je niet op wilt bezuinigen , weet je ook wat minder belangrijk is en waarop je dus wel kunt bezuinigen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *