Bezuinigen op de auto

Een groot onderdeel waarop in bijna alle huishoudens in Nederland op bezuinigd kan worden is de auto, hier gaan vaak meer kosten in dan je denkt en vaak bespaart het jou veel geld als je zonder auto door het leven gaat.

Omdat dit niet altijd een optie is voor iedereen vind je hieronder een aantal andere manieren om op je auto te bezuinigen zonder dat je daadwerkelijk zonder auto eindigt.

oude en nieuwe keverVan nieuw naar oud – je auto verkopen

Zoals boven aangegeven wil je natuurlijk niet zonder auto komen te zitten, maar dat betekend niet dat je auto verkopen geen optie is. Als je momenteel rijdt in een auto die goedkoper kan, maak dan deze stap terug en ga je duurdere auto verkopen.

Dit kan je natuurlijk doen via een online advertentie op diverse adverteer websites, of met een briefje achter je raam. Maar als jij snel geld nodig hebt wil je natuurlijk dat jouw auto snel verkocht wordt. Een andere methode is door je auto op te geven voor een auto veiling site, een voorbeeld hiervan is www.besteautobod.nl hier krijg je binnen een dag een bod waarover jij mag beslissen als jij ermee akkoord gaat of niet, je zit dus nergens aan vast.

De  prijs kan misschien een euro of 100 afwijken van het bedrag dat jij liever had gewild maar op deze manier heb je wel snel je auto verkocht en rijdt je dezelfde week nog in je nieuwere, goedkopere auto en stop je de rest van het bedrag in je spaarpot.

Van nieuw naar zuinig – je auto verkopen

groot en kleinZoals hierboven aangegeven is je auto verkopen voor een goedkoper model niet de enige optie, als je jouw auto verkoopt en toch niet te ver achteruit wil besluit dan jouw nieuwere auto te verkopen (via online advertenties, briefje achter je raam of autoveiling – meer informatie over een autoveiling vind je bijv. op www.besteautobod.nl)

Met het geld dat jij voor jouw auto krijgt zoek je een auto die niet te ver ‘een stap terug’ is maar wel een stuk zuiniger rijdt of een stuk voordeliger is verzekeringen. Op deze manier kan je op een langer termijn snel geld verdienen. Je spendeert namelijk minder aan brandstof en dat geef je op een langer termijn een soort bron van inkomsten.

Van twee naar één – je auto verkopen

sportwagensHeb je in jouw huishouden twee auto’s? of misschien wel meer? Overweeg dan op één auto te verkopen. Een tweede auto verkopen is een redelijk goede optie wanneer je geld nodig hebt, echter moet je van te voren wel even een goed plan uitwerken die voor jullie beide werkt.

Besluit bijvoorbeeld samen naar het werk te rijden of als jullie niet in de buurt van elkaar werken besluit wie het beste wanneer met de auto kan en wie op welke dagen best met het openbaarvervoer kan reizen.

Het is aan het begin misschien lastig op de auto te verkopen maar op de langere termijn raak je er aan gewend en ben je actief bezig met bezuinigen en zo krijg jij wel snel geld.

Begin met carpoolen

samen rijdenAls je echt geen auto wilt verkopen of het ruilen niet zit zitten, of zit je auto voor jouw gevoel al op het minimale overweeg dan om samen met jouw collega’s/vrienden/buren te carpoolen.

Spreek op een bepaald punt af waar jullie beide heenrijden en stap vervolgens bij elkaar in de auto, met hoe meer mensen je dit doet hoe goedkoper het wordt. Je kan namelijk een patroon beslissen, de ene dag rijdt de ene en de andere dag rijd te ander. Of besluit een klein percentage van de benzine voor de ander te betalen zodat je een vaste chauffeur hebt.

Carpoolen is niet alleen een optie als je naar je werk gaat, zo kan je ook met elkaar afspreken als je boodschappen gaat doen of gaat shoppen, het zijn wellicht kleinere ritjes maar alle beetjes helpen wanneer jij snel geld nodig hebt.

Goedkoper tanken

Let op de benzine prijzen en spaar daarmee geld uit. Let er wel op dat een aantal kilometer omrijden weinig besparing zal opleveren. Wees bewust van de benzineprijzen en tank bij de goedkopere pompen. Vaak is de benzineprijs in de buurt van of aan de snelweg het duurst. Industrieterreinen zijn vaak weer wat goedkoper omdat ze niet alleen onbemand zijn maar ook minder voor de grond betalen.

Scooter kopen

Een scooter kopen is ook een manier om te bezuinigen. Een scooter is een ideaal vervoersmiddel in de stad. Je kunt razendsnel van A naar B en bovendien zijn de brandstofkosten erg laag. Gemiddeld is een scooter 4x zuiniger dan een auto. Ook betaal je minder vaste lasten omdat een scooter geen wegenbelasting kent en de verzekering vaak niet meer dan 10 euro per maand bedraagt. Ook voor de scooter ben je geen parkeergeld kwijt en is er geen jaarlijkse apk welke ook weer een hoop kosten met zich mee kan brengen. Kun je de auto vervangen door de scooter dan ga je waarschijnlijk zo’n 200 euro per maand of meer besparen.

1 Comment

Add a Comment
  1. Laat tijdig het gas los wanneer je ziet dat bijvoorbeeld een stoplicht op rood gaat. Trap vervolgens je koppeling in zodat de auto rustig kan uitrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *